Teistmoodi IT - Teema 13

Off-road ratastool


Selle spetsiaalse ratastooli kiirus ei ületa kuut kilomeetrit tunnis. See on mõeldud jalutuskäikudeks mägedes, kuid seni eksisteerib see ühes eksemplaris.

See ratastool on mõeldud piiratud liikumisvõimega inimestele ja eakatele - täpsemalt selleks, et nad saaksid teha jalutuskäike marsruutidel, mis pole mõeldud kasutamiseks tavalistes ratastoolides, näiteks mööda mägesid, metsa või muid kaldteede ja ebatasasustega radu. See eksisteerib endiselt ühes eksemplaris, kuid agentuuri dpa sõnul on selle spetsiaalse maasturi idee autor, arendaja ja looja - 55-aastane Baieri Ülem-Frankoonia regiooni lennundusspetsialist Martin Ebner valmis kaaluma ettepanekuid oma leiutise seeriatootmiseks.

Umbes kümme aastat tagasi oli Martin Abner pärast insult mõnda aega väga raskes olukorras, nii et ta saab hästi aru, mida sellised piirangud tähendavad. Ta veetis oma töökojas kuus kuud ja on nüüd tulemused esitanud. Selle spetsiaalse ratastooli maksimaalne kiirus on ligikaudu võrdne jalakäija kiirusega - kuus kilomeetrit tunnis ja seda juhitakse juhtkangiga. Pealegi saab seda teha nii toolis olev inimene kui ka üks saatjaist.



Viited:

https://www.dw.com/ru/nemeckij-inzhener-postroil-invalidnuju-koljasku-vnedorozhnik/a-54772313

Комментарии

Популярные сообщения из этого блога

Arendus- ja ärimudelid - Teema 11

IT juhtimine ja riskihaldus - Teema 9

Andmeturveː tehnoloogia, koolitus ja reeglid - Teema 14