Võrkude rikkusː vabast tarkvarast vaba kultuurini - Teema 10

Kuidas saada häkkeriks (Hacker-HOWTO)

Hacker-HOWTO - Eric Stephen Raymond kirjutas selle artikli, milles selgitas kõike, mida peate tegema häkkeriks saamiseks. See artikkel osutus üsna selgeks ja huvitavaks.

Eric Stevens Raymond tõi oma artiklis välja inimese ühe põhiomaduse häkkeriks saamiseks ja neist olulisim oli oskus keerukaid ülesandeid lahendada. See nõuab inimeselt head motivatsiooni, kuna sageli pole keeruliste probleemide lahendamine sugugi lihtne ja kõik ei saa sellega hakkama.

Teine armastava häkkerite jaoks on kõige olulisem tegur programmeerimisoskus. Oma raamatus räägib autor peamistest programmeerimiskeeltest, mida iga häkker peaks õppima, ning toob ka näiteid ja eeliseid igast programmeerimiskeelest.

Järgmine punkt on häkkerikultuuri staatus, kus autor räägib häkkeriks olemise eelistest. Sellised eelised nagu avatud lähtekoodiga tarkvara kirjutamine, tarkvara testimine, kasuliku teabe avaldamine või infrastruktuuri ehitamine. Kõik see võib aidata häkkerikultuuri arengut.

See artikkel osutus üsna lõbusaks ja huvitavaks ning mis peamine - arusaadavaks. See artikkel aitab IT-alustajatel otsustada, millist programmeerimiskeelt õppida ja milliseid opsüsteeme on kõige parem kasutada. See artikkel võib olla kasulik ka kogenud IT-inimesele, kuna seal on palju kasulikku teavet, mille kohta ta ei pruugi teada.

Комментарии

Популярные сообщения из этого блога

Arendus- ja ärimudelid - Teema 11

IT juhtimine ja riskihaldus - Teema 9

Andmeturveː tehnoloogia, koolitus ja reeglid - Teema 14