Arvutid ja paragrahvid Iː tants intellektuaalomandi ümber - Teema 6

Rick Falkvinge ja Christian Engströmi raamatus „ Autoriõiguse reformi juhtum “ analüüsitakse autoriõigusi ja antakse ettepanekuid autoriõiguste parandamiseks.

Moral Rights Unchanged

Usun, et seda punkti ei ole vaja muuta, kuna see pole õige, kui inimene omistab kellegi teise tööd.

Free Non-Commercial Sharing

Selles lõigus öeldakse, et tavainimene ei ole autoriõiguste pärast üldse mures, sest suurem osa sellest on suunatud ja puudutab ainult kaubandussfääri. Samuti öeldakse, et kavatsetakse autoriõiguse algne idee tagasi tuua ja see mõjutab ainult levitamist ärilistel eesmärkidel.

20 Years Of Commercial Monopoly

Selles lõigus öeldakse, et autoriõiguse kehtivusaeg on praegu autori eluiga, millele lisandub järgmised 70 aastat. Autorid soovivad selle aja lühendada 20 aastani. Samuti käsitletakse mõningaid nüansse autori surma kohta.

Registration After 5 Years

Autori üks peamisi ideid oli, et kui autor soovib kasutada autoriõigusi, siis tuleb tema teos iga viie aasta tagant uuesti registreerida. See võib aidata nendes aasta olukordades, sisu autor pole täpselt teada ja seetõttu ei saa sisu kasutada.

Free Sampling

Selles osas uuritakse tänapäevaste loomeinimeste jaoks üsna pakilist probleemi ja on hädavajalik, et nad ei saaks oma loomingus kasutada kellegi teise loodud materjali fragmente. Selle muudatuse peamine eesmärk on visata erandeid, et inimesed saaksid neid fragmente kasutada.


Комментарии

Популярные сообщения из этого блога

Arendus- ja ärimudelid - Teema 11

IT juhtimine ja riskihaldus - Teema 9

Andmeturveː tehnoloogia, koolitus ja reeglid - Teema 14