IT proff...? - Teema 8


Täna on infotehnoloogia hõlmatud paljudes tegevusvaldkondades, mõned meist ei kujuta oma elu ilma arvutita ette ja Eestit on pikka aega nimetatud e-riigiks. Kõik see muudab IT-sektori üheks kõige nõudlikumaks kohalikul tööturul.

Ühe veebipõhise tööportaali andmetel on infotehnoloogia sektori töökohad Eestis kõige tasustatumad.

Hoolimata sellest, et kogu Eesti rahvaarv on umbes 1,3 miljonit inimest ja pealinnas elab umbes 425 tuhat, on IT-sektori ja tehnoloogia-idufirmade arengus tõeline buum. Tänaseks on neli Eestiga seotud idufirmat saavutanud ükssarviku staatuse - nende kapitalisatsioon on ületanud miljard dollarit. Selles nimekirjas on sellised projektid nagu Skype, Playtechi hasartmängude platvorm, Bolti taksokõne- ja renditeenus ning TransferWise rahaülekandesüsteem.

Arendaja elukutse on tänapäeval üks nõutumaid Eestis, kuna sadadel kohalikel IT-ettevõtetel on töötajatest väga puudus.

Kokkuvõtte

Eesti on väike vaikne Euroopa riik. Tavaline elu siin ei keeda nii palju kui metropolis, kohalikud inimesed ei teeni enamasti palju.

Kuid spetsialistidele on see tänapäeval väga hea koht. Tohutu hulk tööd, võimsad IT-ettevõtted, paljude kapitaliseeritud miljardite dollarite, korralike palkade ja rikkalike võrgustike loomise ning karjääri arendamise võimalustega, samuti üks maailma arenenumaid e-riike.



Viited:

https://ee.sputniknews.ru/estonian_news/20180727/11859026/Estonia-rabota-IT-sfera-specialisty-malo.html

https://habr.com/ru/post/467349/

Комментарии

Популярные сообщения из этого блога

Arendus- ja ärimudelid - Teema 11

IT juhtimine ja riskihaldus - Teema 9

Andmeturveː tehnoloogia, koolitus ja reeglid - Teema 14